Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Rugproblemen.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Rugproblemen.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Mary

Geschreven op: Maandag 27 Februari 2017 om 20:00
Ongepast of beledigend?

Hallo Allemaal,

ik zit met de volgende vragen, overal lees ik dat als je een stenose hebt in je onderrug dat de pijn minder wordt bij het vooroverbuigen. Als ik een kwartiertje heb gewandeld heb ik pijn in m''n heupen, benen, onderrug en als ik dan voorover buig om even te rusten, dan gaat de pijn niet weg. Ik heb dan juist veel pijn omdat het erg stijf aanvoelt. Wie herkent dit ? En klopt het dat je zo extreem moe kunt zijn van een stenose ?
Dank u wel.
Mary
 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Edith Hanssen op Woensdag 19 April 2017 om 18:35 Ongepaste reactie?

Hoi Mary,

(Mijn bericht is op 18 April geplaatst)
Door een verschoven wervel L4/L5 heb ik ook stenose.
Ik heb al vier jaar chronische rugklachten. Een half jaar geleden zijn mijn rugproblemen verergerd met veel pijn bij het bewegen en wandelen. Daarbij had ik ook verstijfde spieren en vermoeide benen na het wandelen.
Ik ben bij een manuele therapeut gekomen die me met Dry Needling behandeld, daarbij worden de triggerpoints, dit zijn spierverhardingen in de spieren aangeprikt met een dunne naald, hierdoor worden de spieren soepeler en je krijgt minder pijnklachten omdat je spieren niet meer zo verkrampt zijn. Ik hoop dat ik je met deze informatie heb kunnen helpen. Veel sterkte ermee.


Geschreven door: Lea op Maandag 24 April 2017 om 06:26 Ongepaste reactie?

Door middel van een MRI is een lumbaal stenose en een hernia geconstateerd. De orthopeed wil mij niet opereren. Hij wil mij cortisone injecties geven tussen de wervels.Die hebben erg veel bijwerkingen. Wie heeft er ervaring met deze injecties? Ondanks de hevige pijn durf ik ze niet te nemen. Bij voorbaat dank !


Geschreven door: Lea op Donderdag 4 Mei 2017 om 08:13 Ongepaste reactie?

Ik heb een lumbale stenose en een hernia. De orthopeed wil mij niet opereren.Zou een te groot litteken worden. Ben bij de pijnpoli geweest en daar wil men mij injecties geven met corticosteroÔden. Wie heeft daar ervaring mee, ook gezien de vele bijwerkingen. Heeft het geholpen ?

Bij voorbaat dank


Geschreven door: Edith op Donderdag 4 Mei 2017 om 09:18 Ongepaste reactie?

Hallo Lea,

(mijn verhaal is op 18 april geplaats ) Ik heb door een verschoven wervel L4/L5 stenose en een dubbele hernia met een uittredende zenuwwortel bij L4. Dit wordt bij mij ook niet geopereerd als er geen uitvalsverschijnselen zijn.
Dit wordt nu behandeld met pijnbestrijding en medicatie.
Op 11 Januari heb ik een corticosteroÔden injectie gehad, bij mij waren er geen bijwerkingen en het is iets verbeterd met de klachten, ik heb de medicatie nu tijdelijk kunnen minderen,maar positief ben ik er ook niet over met die ''troep'' in mijn lijf. Op de controle afspraak zei de specialist dat hij de volgende keer een PRF zenuwblokkade gaat doen, ik ben nu even aan het afwachten totdat de klachten weer erger worden, nu gaat het nog redelijk.
Wat je ook beslist, veel succes ermee ! Groet Edith


Geschreven door: Antoon op Dinsdag 6 November 2018 om 09:35 Ongepaste reactie?

Ik heb een corticosteroÔden spuit gekregen, en ik ben al lang niet zo pijnvrij als nu. Even afwachten hoe lang het duurt, maar nu voelt het goed. Kan weer rechtop lopen, zonder veel ellende


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Rugproblemen.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)