Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Rugproblemen.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Rugproblemen.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Davey

Geschreven op: Vrijdag 15 Juni 2018 om 01:25
Ongepast of beledigend?

Goeiendag, bij voorbaat excuus als ik vragen stel die mensen al heel vaak hebben gesteld, maar er zijn zoveel reacties dat ik niet weet waar ik moet beginnen!


Ik ben 25 jaar en loop nu bijna een jaar met rugklachten. Sinds een maand of 6/7 zijn deze chronisch, en voor mijn gevoel word ik nergens geholpen. Weet iemand hoe ik in godsnaam een arts vind die vanuit de basisverzekering word vergoed die gewoon elke test met mij wil doen zodat er een oorzaak gevonden kan worden? Is er in Nederland ergens een rugexpert die alles wil proberen wat er ook maar mee te maken zou kunnen hebben?


Overal word mij verteld dat het toch geen zin heeft, en overal word gezegd dat het wellicht psychosomatisch is, maar ik kan me hier gewoon niet in vinden. Ik was niet gestrest, het enige waar ik gestrest door ben zijn de pijnklachten!


Ik heb al meerdere trajecten bij een fysiotherapeut gehad, ik ben bij een orthopedist geweest, foto''s laten maken en een MRI gehad, maar nergens kan iets gevonden worden behalve een hele lichte vorm van scoliose die volgens de arts absoluut niet kunnen leiden naar mijn rugpijn... maar nog steeds dus wel pijn. Zo erg dat ik aan niks anders kan denken de hele dag, ik ben mij compleet radeloos. Overal loop ik tegen een muur aan en niemand kan mij helpen. Ik hoop dat jullie iets voor mij kunnen betekenen. 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Henk op Dinsdag 17 Juli 2018 om 21:01 Ongepaste reactie?

Sport jij misschien veel?


Geschreven door: Theresa op Vrijdag 27 Juli 2018 om 21:07 Ongepaste reactie?

Hoi Davey,

Bedoel je artsen zoals de neuroloog uit de basispakket vergoed worden? Volgens mij wel maar eerst gaat dan je eigen risico op geloof ik.

Ik heb een soort gelijk probleem gehad. Ook niets te vinden op de MRI. Ik ben na 6 jaar lang veel therapieŽn versleten te hebben op aanraden van mijn schoonmoeder naar deze therapeut geweest in Zeist www.manueletherapiezeist.com. voor mij was dat anderhalf uur rijden maar wat ik blij dat ik dat gedaan heb. Na 1 behandeling eigenlijk geen last meer, ik ben in totaal 3x geweest smiley

Echt een aanrader dus en ik ga nu gewoon eens per jaar om alles te laten checken maar dat is eigenlijk niet nodig.

Het is wel best prijzig maar in totaal valt het mee als je zo weinig hoeft. geen rugpijn is me veel meer waard
smiley

Ik hoop dat je er wat aan hebt

Groetjes Theresa


Geschreven door: DW de Vries, ft op Donderdag 16 Augustus 2018 om 14:54 Ongepaste reactie?

Dag Davey,

Ik begrijp jouw radeloosheid en en frustratie omdat er geen duidelijke oorzaak gevonden kan worden van jouw rugpijn. Helaas is dit bij de meeste mensen die lage rugklachten ervaren het geval en noemen we dit ''aspecifieke (lage) rugklachten''
De term ''chronisch'' kan verder een behoorlijk zware lading krijgen maar dit wil niks anders zeggen dan dat je er langer dan 3 maanden last van hebt. Het betekent zeker niet dat je er je leven lang last van zult hebben.
Aangezien de orthopeed al uitgebreid onderzoek naar jouw rug heeft gedaan (een MRI wordt niet zomaar gemaakt) kan vrijwel zeker worden uitgesloten dat er een specifieke oorzaak voor jouw lage rugklachten te vinden is.
Dan blijkt ''aspecifiek'' over en dat klinkt voor veel mensen nogal onbevredigend. Het wil alleen zeggen dat er geen anatomische afwijkingen in een structuur te vinden is die de pijnklachten kan veroorzaken. De laatste wetenschap m.b.t. lage rugklachten vertelt ons echter dat we niet alleen naar de structuur moeten kijken, maar ook naar het gedrag en manier van denken bij lage rugklachten. Zit de pijn dan in jouw hoofd?? Ja, alle pijn zit in het hoofd. Ook wanneer je een teen stoot, maar dit is te complex om zo in dit forum uit te leggen. Om pijn beter te begrijpen zijn de volgende informatieve initiatieven hulpzaan zoals de website:

http://www.retrainpain.org/nederlands/

of:

https://www.youtube.com/watch?v=gwd-wLdIHjs

Uiteraard heeft de rug vaak zelf ook veel te maken met de pijn. Je verzint het natuurlijk niet en de pijn komt duidelijk vanuit de rug. Maar wat is de reden van deze pijn? Dat is de grote vraag en daar moet iemand jou mee helpen die veel verstand heeft van de laatste inzichten. Ik beloof je, dat is geen chiropractor of manueel therapeut die jou zegt in een paar behandelingen jouw rug " recht" te zetten.

Bekijk onderstaand filmpje van een van de meest vooraanstaande professoren op het gebied van lage rugklachten om e.e.a. nog duidelijker te krijgen (helaas wel in engels)

https://www.youtube.com/watch?v=dlSQLUE4brQ

De zoektocht naar een goede hulpverlener die jou hiermee kan helpen is lastig. Ik heb voor jou regio wellicht wat tips maar stuur me dan even een pb via twitter (@vriesDedde)

Succes


Geschreven door: Marie v. B. op Donderdag 16 Augustus 2018 om 20:23 Ongepaste reactie?

Toen ik je verhaal las dacht ik dat ging bij mij ook zo.
Werd steeds van het kasje naar de muur gestuurd.
Ik had ook al jaren pijn in de rug, heup en been verschillende ziekenhuizen en trajecten gevolgd. Jaren lang. En de pijn werd steeds erger. Waar ik ook was geweest kreeg ik steeds advies naar de pijnpoli. Maar dat hielp niet meer. Ook verschillende keren met de huisarts geweest. Het laatste advies was rustig aandoen. Ik was helemaal teleur gesteld.Toen heb ik 2 avonden achter het internet zitten zoeken en toen sprak Revalidatie Succes me aan en op de filmpjes kon je zien en uitleg hoe hun er mee omgaan. Ik heb 6 behandelingen gehad en ben helemaal van de pijn af


Geschreven door: Peter Scholtes op Woensdag 10 Oktober 2018 om 09:57 Ongepaste reactie?

Ik heb sinds mijn 35e rugpatient. Zit zoals bij de meeste mensen onderin de rug. In de afgelopen 20 jaar een keer of 4 a 5 flink last gehad over langere tijd. Goede fysiotherapeut gehad. Hij adviseerde mij meer te gaan sporten en dan vooral mijn rug- en buikspieren te blijven oefenen. Na enkel maanden ben ik hier weer mee gestopt omdat alles weer goed was. Laatste keer was in 2010. Toen was het goed mis. Volledig in puin. Nog steeds bij dezelfde Fysiotherapeut, maar nu blijf ik mijn rug- en buikspieren wel trainen. 1x in de week. Voldoende om bij te houden. ''s Zomers sla ik zelfs enkele maanden sporten over. Gaat nog steeds prima met mij. Moet wel rekening houden met tillen e.d.


Geschreven door: ellen op Donderdag 29 November 2018 om 00:25 Ongepaste reactie?

ik heb pijn onder rug straalt naar boven
met branderige pijn ik ben radeloos
de fso zegt vast zitten spieren
doe de oefeningen niks helpt
wie weet een goede raad wat ik moet doen


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Rugproblemen.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)