Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Rugproblemen.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Rugproblemen.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Ad

Geschreven op: Donderdag 7 Februari 2019 om 16:05
Ongepast of beledigend?

Ik ben geopereerd 5 x hernia operatie. L5/S1. Ik heb al van alles geprobeerd 2 x een neurostimulator.Die zijn er alle 2 weer uit gehaald. Zware medicatie ik gebruik nu Ketamine oraal 300 mg per dag 10 x per dag Palexia tapentadol. Maar de klachten en pijn blijven nog steeds helaas. Littekenweefsel is het probleem. Ik heb laatst een epuduroscopie gehad toen hebben ze een mix van medicatie achter gelaten. Daarna ben ik 3 maanden pijnvrij geweest. Nu wil ik eigenlijk weten of hier nog wat aan te doen is. Ik heb dag in dag uit altijd pijn. Nu krijg ik.binnenkort weer een epuduroscopie, maar het probleem is bij mij ze komen niet door het littekenweefsel heen. Ook heb ik al advies gevraagd bij Best doctors die zitten wereldwijd. Maar helaas hadden ze ook niks meer voor mij. Nu vraag ik me af of er nog wel wat aan gedaan kan worden. Anders hoor ik het graag.  

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: rendier op Zondag 10 Februari 2019 om 08:47 Ongepaste reactie?

Goedemorgen Ad,

Ik heb zelf 8 weken geleden een spondolyese sextant operatie gehad omdat ik een jaar eerder geopereerd ben aan een hernia operatie maar een hele zware infectie heb gekregen daarna (kwam door mijn leukemie helaas) en ik het afgelopen jaar door een hel ben gegaan qua pijn. Alle dingen die jij benoemt heb ik ook allemaal gehad, ik snapte hun visie wel daarachter wel in mijn situatie omdat ze enorm bang waren voor een infectie na deze operatie dus liever niet, maar na alles geprobeerd te hebben heb ik uiteindelijk in tranen gevraagd om aub deze operatie te doen want mijn kwaliteit van leven wat voor mij toch al hoge prioriteit heeft, was echt miniem. Neurochirurg en het spinale team en de orthopedisch chirurg gingen accoord dus werd op de wachtlijst gezet voor deze operatie. Wel gaf de orthopedisch chirurg aan dat ik mezelf goed moest realiseren dat het niet altijd lukte het resultaat behalen wat iedereen hoopt met deze operatie. Zeker omdat er bij mij ook heel veel littekenweefsel was gevormd door de infectie en de slechte conditie van mijn rug door de chemo die alles daar kapot vreet maar desondanks positief erin gestapt.Operatie zelf heeft erg lang geduurd, had een flinke lek op het ruggemerg en veel bloed verloren tijdens en na de operatie, dus de eerste dagen waren geen pretje.En toch was het de beste beslissing ooit! Ik zit nu in mijn 8e week en ben echt door een zware hel gegaan met de pijn dat je niks kan ect maar nu...kan stukje wandelen, kan stukje autorijden , ben goddank van de morfine af (joehoe dat na 2 jaar) doe mijn fysio oefeningen elke dag en merk dat de pijn die ik nu nog voel kan dragen met mijn geest dus voor mij is deze operatie nu al een groot succes. Het enige wat ik wel voel (of niet voel dan) is dat er aan 1 kant van de rug/bil geen gevoel meer is, de zenuwen daar zijn denk ik beschadigd , ik weet dat het gevoel terug kan komen en anders ach...zijn wel ergere dingen. Moet as woensdag terug op controle , foto wordt gemaakt en consult orthopedisch chirurg, zie ik er tegenop ...ja nu wel want ik heb t vermoeden dat er een schroef los zit en dan zakt de grond wel ffkes weg denk ik, het voelt sinds 2 dagen niet oke en voel van alles aan mijn rug dingen die ik eerder niet voelde zeg maar, dus probeer mijn focus de komende dagen maar ff ergens anders op te leggen want ik zie er als een berg tegenop. Nu mijn verhaal gezegd hebbende vraag ik mezelf af, is er bij jou nooit de optie van deze operatie gezegd? Ik lees dat ze die epiduroscopie willen doen bij je maar dat is enkel korte termijn oplossing toch? Het littekenweefsel groeit des te sneller weer terug. Mijn neurochirurg voert deze operatie daarom ook niet uit, hij staat simpelweg niet achter deze methode, zeker niet bij patienten die een hernia operatie hebben gehad en als complicatie littekenweefselgroei hebben gekregen.
Misschien een idee om eens een second opinion aan te vragen bij een andere specialist? dat recht heb je toch of heb je dat ook al gedaan? Vind het nogal heftig om te lezen jouw medicatie gebruik nl, dat is echt zware stuff die je slikt en de nasleep ervan wanneer je hiermee mag stoppen is verre van een pretje! Ik hoop dat je toch ergens gehoord wordt en dat ze je deze operatie voorstellen want jouw verhaal lijkt erg veel op die van mij...
Wens je heel veel sterkte en "sta en vecht voor jezelf, dat recht heb je"


Geschreven door: Ad.Jaspers op Woensdag 13 Februari 2019 om 09:06 Ongepaste reactie?

Hallo Rendier ( helaaas heb ik u echte naam niet ) smiley

Ik heb van deze operatie nooit gehoord ik heb al zoveel geprobeerd. Ik loop nu bij de pijnpoli in Eindhoven Maxima medisch centrum. Ja dat klopt ik heb heel heftge medicatie Ketamine is niet niks hoor en dan de Palexia tapentadol dat is ook een opiaat.Ik zou het eens met mijn arts van de pijnpoli gaan overleggen.Ik moet nu beginnen met afbouwen van de Ketamine van 100 mg per keer naar 50 mg en dat 3x per dag.
Ik weet ook niet wat zo''n operatie inhoud heb er ook nog nooit van gehoord.Ik heb het met mijn arts van de pijnpoli zelfs al over gehad om de zenuw door te branden, maar ja dan ben je verlamd maar dat zegt al genoeg hoeveel pijn ik heb elke dag.
Ik moest laatst ook gaan afbouwen maar was iets te snel gegaan van 100 mg gelijk naar 50 mg dat was fout dus.
Kreeg pijn op de borst dus heeft mijn vriendin de ambulance moeten bellen was niks aan de hand gelukkig maar waren afkick verschijnselen.
Die man van de ambulance zei ook al tegen mij je bent veel te snel aan het afouwen, ook zei hij ik weet niet of je ooit er nog vanaf gaat komen van die ketamine.
Ik vind het wel fijn dat u mij een bericht heeft gestuurd.
graag zou ik met u in contact blijven.
Second opinion heb ik al veel gehad, Best doctors Rottedam het ziekenhuis Leiderdorp ben ik al geweest en ook Radbout Nijmegen ben ik ook al geweest.
Dus ik heb genoeg gedaan en blijf bezig vandaar mijn verhaal op dit forum.
Ik hoor nog graag van u.

M.v.g. Ad


Geschreven door: Ad.Jaspers op Woensdag 13 Februari 2019 om 09:10 Ongepaste reactie?

Ik heb het net even opgezocht die operatie maar die hebben ze mij afgeraden.
Waarom omdat dan de wervels die erboven zitten harder gaan slijten dan normaal.
Dus ik denk dat het voor mij geen optie is.
Ik wens u nog veel sterkte ne hopelijk een wat meer pijnvrij
leven toe.

Gr Ad


Geschreven door: Ad.Jaspers op Woensdag 13 Februari 2019 om 09:47 Ongepaste reactie?

Ik wens je veel succes met de uitslag ik hoor het nog wel.
Ik vind het wel vervelend dat ik niet kan inloggen op deze site.
Vandaar dat ik ook geen mail krijg als er een reactie is.

Gr, Ad


Geschreven door: Ad op Donderdag 14 Februari 2019 om 07:18 Ongepaste reactie?

Goedemorgen,

Ik vroeg me toch af hoe het gisteren afgelopen is.
Ik hoor het graag.

M.v.g. Ad


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Rugproblemen.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)