Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Rugproblemen.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Rugproblemen.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Henk de Groot

Geschreven op: Maandag 8 April 2019 om 13:48
Ongepast of beledigend?

Ik loop al een jaar te tobben met rugklachten en weet echt niet meer wat ik moet doen. Heb al veel oplossingen gezocht, maar nog niets heeft het gewenste resultaat opgeleverd. Dat voor iemand die altijd bezig was met voetballen, Crossfit, hardlopen, etc. is dit een enorme domper. Heeft iemand nog tips wat te doen? Ik ben nu 36 jaar, voetbal al sinds mijn 23e en sinds mijn 34 op Crossfit. Tot op heden had ik nooit rugklachten.

april 2018 - Hevige rugklachten een dag na voetbalwedstrijd. Bijna een week moeizaam mijn bed door de pijn. Was niet 1 moment dat het erin schoot, maar meer de harde droge ondergrond van het kunstgrasveld.
april 2018 - Enkele weken rust, daarna weer Crossfit en voetbaltraining kunnen oppakken. Geen voetbalwedstrijd.
mei 2018 - Nog 2 wedstrijden gespeeld, lichte rugklachten na wedstrijd. Einde voetbalseizoen.
mei 2018 - augustus 2018 - 2x in de week naar Crossfit, geen klachten met rug. Voetbal heeft zomerstop.
september 2018 - Eerste training met voetbal en direct weer rugklachten. Voetbal even rust gegeven.
oktober 2018 - Laatste keer naar de Crossfit i.v.m. hier nu ook rugklachten na workout.
oktober 2018 - Afspraak bij fysiotherapeut ) Paar oefeningen meegekregen om (kleine) lage rugspieren te trainen. Volgens therapeut zijn mijn grote rugspieren te ontwikkeld geworden door Crossfit(?) en daardoor zijn de kleine rugspieren een beetje te slap geworden. Juist deze schijn ik nodig te hebben bij de voetbal volgens de therapeut. Ik ga de aankomende weken aan de slag met de oefeningen.
oktober 2018 - Nieuw matras gekocht. Oude matras verwijt ik gedeeltelijk aan rugklachten en daarom een nieuw (en duur) matras aangeschaft.
november 2018 - Enkele pogingen onderwaagd om weer te beginnen met hardlopen. Ik zie dat persoonlijk als start om daarna weer te starten met Crossfit en voetbal. Na iedere hardloopsessie (ongeveer 4 km) toch weer rugklachten ontstaan.
december 2018 - Rugklachten beginnen ook op te treden na een werkdag. (Bureaujob, maar verstel regelmatig het bureau, zit-sta plek). Van sporten is deze maand geen sprake.
december 2018 - Einde van de maand op zoek naar een nieuwe fysiotherapeut gespecialiseerd in rugklachten. Met hem situatie besproken en enkele oefeningen doorgenomen om core-spieren te trainen. Hij geeft aan dat als deze meer getraind zijn de klachten af zullen nemen.
januari 2019 - Fysiotherapeut geeft aan dat met de voorgeschreven oefeningen ik binnen enkele weken weer volledig moet kunnen sporten. Wel lijkt hij te constateren (optisch) dat er verschil is in de stand van mijn benen. Fysiotherapeut gaat 3 weken met vakantie.
januari 2019 - Afspraak gemaakt bij een podotherapeut en hij constateert beenlengteverschil. Hieruit zou volgens hem de klachten moeten komen. Hij maakt nieuwe aparte zolen die speciaal voor mij geschikt zijn.
februari 2019 - Klachten lijken te verminderen door de nieuwe zolen, maar zijn nog niet weg. Bang om na het sporten weer rugklachten te hebben. Voor de zekerheid afspraak gemaakt bij de huisarts om zijn visie te horen. Hij verwijst mij door naar het ziekenhuis voor een röntgenfoto. Uit foto blijkt gelukkig geen afwijking. Huisarts verwijst mij vervolgens door een sportfysiotherapeut om mij weer aan het sporten te krijgen.
februari 2019 - Bezoek aan sportfysiotherapeut gebracht en klachten doorgenomen. Hij doet wat oefeningen om te zien waar de pijn zit. Bij 2e afspraak laat mij wat oefeningen doen (rennen op loopband, rek-strek oefeningen). Hij constateert dat ik links meer door mijn heup zak met het lopen op de band en adviseert om ook aparte zolen te nemen voor sportschoenen.
maart 2019 - Afspraak bij podotherapeut om zolen te laten maken voor sportschoenen. Hij constateert d.m.v. heatmaps dat de druk aan de onderkant van mijn voetafdruk nu beter is verdeeld t.o.v. januari. Nog niet helemaal 50-50, maar wel beter. Bij de afspraak in januari was mijn te korte been veel roder qua heatmap.
maart 2019 - Nieuwe zolen opgehaald voor sportschoenen.
april 2019 - Een korte workout gedaan van 20 minuten met nieuwe zolen in sportschoenen. Dag erna toch weer (lichte) rugklachten.
april 2019 - Afspraak moet nog volgen bij sportfysiotherapeut eind deze week.

Kortom ik weet het even op dit moment niet. Iedere keer na een sportactiviteit lijken de rugklachten weer terug te komen. Ik zit op dit moment echt met mijn handen in het haar. Overweeg zelfs alternatieve vormen als accupunctuur, shockwavie-therapie of weet ik wat. Sinds februari probeer ik wel 1x per week te zwemmen en iedere dag kom ik zeker aan mijn stappen, met vaak een grote wandeling in het weekend. Is er iets dat ik over het hoofd zie, heeft iemand veel baat gehad bij een speciale therapie of iets anders? Ik sta op dit moment voor alles open om hopelijk weer zo snel mogelijk te kunnen sporten... smiley
 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Monica op Dinsdag 9 April 2019 om 17:09 Ongepaste reactie?

Is er nooit een mri gemaakt?


Geschreven door: Henk de Groot op Donderdag 11 April 2019 om 20:16 Ongepaste reactie?

Nee, er is geen MRI gemaakt.


Geschreven door: Monica op Vrijdag 12 April 2019 om 18:59 Ongepaste reactie?

Dan zal ik er maar is op staan dat ze een mri maken. Röntgenfoto kunnen ze weinig op zien hoor.


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geïndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiënt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Rugproblemen.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)