Vraag het de redactie

LET OP: Dit is geen officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u sterk om met uw eigen behandelend arts contact op te nemen.

ingezakte wervel

, geschreven op: Woensdag 12 Feb '14 om 17:53

Goedemiddag,

Onze vraag gaat over onze 85-jarige - in begin december 2013 nog zeer vitale en ondernemende - moeder. Na kerstmis kreeg ze last van rugpijn, die naar beneden zakte (op dit moment soms nog uitstralend naar haar linker heup/been). De pijn werd alsmaar erger. Van paracetamol ging ze via Oxycodon naar Fentanyl pleisters: op dit moment heeft ze 37mg. Uit een foto is komen vast te staan dat haar ruggewervel is ingezakt, over de andere wervel heen. Volgens de huisarts is behalve pleisters en een korset niets meer mogelijk. We wilden hierover graag een orthopeed raadplegen, net omdat het leven van moeder in korte duur volledig op zijn kop is gezet (foto''s zien en verklaren - hoe gaat het in toekomst - vertebroplastiek?). De huisarts achtte dit niet nodig. Dringende vragen die voor ons op dit moment zijn:

1. Leidt een ingezakte wervel tot zulke enorme pijnklachten? (moeder geeft zelf aan dat ze haar hele leven niet zulke pijn heeft gehad en is wel wat gewend).

2. Het gebruik van Fentanyl pleisters: is de dosering van 37mg (vanuit 12 en 25 opgevoerd) tijdelijk en hebben we verdere verhogingen te voorzien, met alle gevolgen van dien?

3. N.a.v. de foto blijkt moeder bij de inzakking botontkalking te hebben en is ons door de huisarts gezegd dat het niet mogelijk vertebroplastiek toe te passen. Wat is uw mening hierover?

We bedanken ons bij voorbaat al van harte voor uw antwoord, met vriendelijke groet,

De bezorgde dochters.
Titel Auteur Geschreven op
iconspaceringezakte wervelWoensdag 12 Feb '14 om 17:53
spacericonspaceringezakte wervelredactieorthopedie1Donderdag 13 Feb '14 om 22:06
(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Rugproblemen.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)